Voor het ontwikkelen van leermateriaal zijn er heel wat webtools te vinden op het Internet. Blendspace is er een van.

 

 

Blendspace is een programma waar je als docent allerlei bronnen bij elkaar kan brengen om zo een onderwerp te belichten. Dat kan met allerlei soorten materialen. Bronmateriaal kan komen van YouTube, Google, DropBox, Gdrive, OpenEd, Flickr, EduCreations, Gooru, een link en bestanden (diverse media). Daarmee heb je een hoop bronnen en zijn eigen producten ook in te voegen. In de gratis versie kun je een tegelpatroon (verschillende thema’s) vullen met bronnen door in de bronnen te zoeken, te selecteren en gewoon er in te slepen. In elke tegel kun je een titel en een beschrijving toevoegen. Er is een mogelijkheid een tegel te gebruiken voor voor Tekst of een Quiz.

Op deze manier kun je als docent afgeronde leereenheden maken die je kunt distribueren aan je klas of kunt embedden in een raamwerkprogramma (bv WordPress of Moodle). Het werkt allemaal erg intuïtief. Hieronder zie je een voorbeeld dat ik gemaakt heb over Scrum. Het ontwikkelde materiaal is bedoeld voor de leerlingen van de bovenbouw van havo en vwo als onderdeel van het vak Informatica.

 

 

Het programma houdt de bronnen bij en biedt de mogelijkheid om commentaar te noteren en een like (of dislike) toe te kennen. Resultaten van de quiz wordt bewaard en op de achtergrond kun je zien hoe vaak het product bekeken is.

Voor meer informatie: www.blendspace.com